Alt for frøblandingerne, der passer til netop din have

Alt for frøblandingerne, der passer til netop din have

14. oktober 2022 262 Af redaktionen_dk

Naturengen men også Dansk Vildeng der ikke nødvendigvis indeholder græsfrø, som man giver optimale forhold fuld sol, veldrænet jord – til tider tør – impliceret lav næringsværdi. Ta’ chancen for nogle vildere have ved for at købe lidt af de vilde plus skønne frø. Til gavn for os, alt for biodiversiteten og alt for naturen. Det magter også være, i den hensigt at du gerne håber tiltrække andre former for insekter.

 

Du kan skabe din egen, men du finder også et kæmpe udvalg, af de smukkeste forårsblomster hvis du søger online. Når du har ideen klar lagt i hovedet, eller endnu bedre på mange lille havetegning, man klar til at tage parat til at tage fat. Start med at besøge dit lokale plantecenter, hvor du evner købe færdigblandede eng-pakker eller få hjælp til at mikse dit eget vildtvoksende blomsterhav. Når først bedet er minded, er der anlagt for good. På billedet ses et udpluk af de blomster, som blomstrede 3 måneder efter såningen.

 

Det vælger ikke tabt, hvis du køber plantefrø på nettet lagt i forhold til hos en fysisk lokal planteskole, for de sidder klar for at kunne give dig den bedste rådgivning. Salg af blomsterfrø er almindeligt i mange supermarkeder og byggemarkeder. Og det kan godt betale sig at købe hos en ekspert fx en af de speialicerede online butikker.

 

Et nyt inspirationsark fra Miljøstyrelsen guider uden ifald de værste faldgruber, når folk vil så vilde blomster. Det klogeste tidspunkt at så er fra midt april og maj. Jorden bør være så tilstrækkelig varm at du magter stikke en finger i den plus holde fingeren til jorden i sekunder uden at nogen føles kold. Der eksistere dog nogle blandinger, som kun består af etårige eller kun består af flerårige. Derfor er førnævnte noget, som man lige skal have et halvt øje på, når man vælger en blomsterblanding. Du kan forfinde blomsterblandinger i alverden farver og variantioner alt efter hvilke udtryk du vil i din besidde. Ønsker du enkelt tæppe af blomster der står tæt sammen, eller vil du et mere naturligt udtryk impliceret spredte blomster plus mere græs? Findes du til en bestemt farvetone i dine blomster, og vil du gerne have et naturligt mix af vilde blomster i alverdens farver? Måske du ønsker en lav blomstereng uden lange, høje blomster, eller en overvældende, høj mark med blomster plus græs.

Lidt bedre naturlige, lidt snarere vilde og selvgroet. Alting med det formål at producere bedre levevilkår alt for de lokale insekter – helt på nær at gå på kompromis med nytten og glæden alt for os selv. Undgå at blande græsfrø i denne frøblanding, og så blandingen i en sandet, næringsfattig jord. Klip blomsterengen ned i 10 cm højde efter afblomstring. ‘Dansk Vildeng’ består primært af flerårige blomster og giver dig lejlighed for at skabe et engareal, der tilgodeser bier, sommerfugle og svirrefluer og fremmer biodiversiteten.

Det findes derfor vigtigt i den hensigt at huske på, for at vilde blomster aldeles ikke bare er nogle enhed i sig selv, men for at de kan være med til at tiltrække mange udformning for dyr og insekter til haven. Nogle blomsterblandinger egner sig særlig godt til at tiltrække bier med. Hvis dit mål med en blomsterblanding blandt andet er at få flere bier i haven, er det derfor vigtigt, at du sørger for at udse sig en blomsterblanding, der tiltrækker bierne. Er du i tvivl rundt hvilke blomsterfrø folk skal vælge, og hvordan de skal sås og passes, bør du tage en tur lagt i den nærmeste Plantorama og få en snak med jeres dygtige fagfolk.

 

Amok Have Med Vilje Blomster I Haven Den Store Guide

På mange arealer har de ladet græsset vokse vildt, og nogen steder har vi sået/plantet blomsterenge delagtig vilde urter. Græsareal kan blive forvandlet til et hav af valmuer og margeritter plus mange andre flotte blomster.  Det er op til de enkelte medarbejdere og deres leder, hvorledes meget de kan få tid til ved siden bort den daglige tendens, men allerede nu ser det lovende ud flere regioner. Men jeg tror, at de fleste, som holde af deres vilde haver, ind imellem kommer ud for, i den hensigt at de skal afrejse sig selv i at rydde alt for meget op. Altså arbejder du med at øge biodiversiteten i vejkanterne ved at ændre driften på udvalgte strækninger. Vejkanter har i dag nogen steder værdi, ikke kun som levested, men også tilsvarende funktionelle spredningskorridorer plus trædesten mellem større og mindre naturområder. Et økosystem findes udgjort af en række levende organismer og deres fysiske omgivelser. De levende organismer kan alverden overleve gennem dynamiske vekselvirkninger mellem man levende og ikke-levende elementer.

Skal vi lykkes med for at stoppe tabet af biodiversitet, skal vi finde meget bedre plads til nogle vildere og bedre beskyttet natur. De kunne eksempelvis indføre en naturzone på ti procent bort landarealet i tråd med EU’s målsætning om ti procent strengt beskyttet natur. I Kommune arbejder man flere steder for at gøre naturen vildere, rigere plus mere mangfoldig.

De små insekter lægger æg i træet plus svampe laver glimrende på stammerne. Desuden giver træet fugt og skygge, plus give beskyttelse alt for firben, frøer, tudser og stålorm. Alt sammen små tiltag, der giver mange stor effekt lagt i din vilde besidde. Græstørv plus muldjord er fjernet, og findes også mange udplantet tørv fra mange tidligere grusgrav og udsået frø, så vilde græslandsplanter kan sprede sig. På skråninger er mineraljorden blotlagt til gavn for varmesøgende insekter og jordrugende bier.

Ukrudt kan kun bekæmpes ved at blive trukket op impliceret rod. Såbedet fortil dine vilde blomster rives grundigt over og eventuelle rødder, sten og planterester fjernes. Herefter findes dit såbed parat til såning af blomsterfrø. Er som for meget næring i jorden danner vild have delagtig vilje blomsterne nemlig overtaget af øvrige planter. Du kan nedsætte næringen i verden ved at skrælle de øverste 10 cm jord af og til og erstatte førnævnte med en sandblanding eller næringsfattigt blomsterblandingsjord.

Håber du så amok have med agt blomster er september, oktober og november rigtig gode havemåneder. Til trods for at de fleste danskerne valgfarter til planteskolerne i forårets varme i april og maj, så er efteråret uimodsigelig en overset periode at plante blomster i. Det findes muligt at sætte eller sprede frø og sætte løg på denne afsnit også og derved få mere biodiversitet i din gerne have. Et godt forarbejde er det halve arbejde, og nogen har anlagt mange vild blomstereng, der enten ikke er vokset som nogen skal, eller vokser til i tidsler, græs og brændenælder.