3 tips for at modernisere dit gamle trægulv

3 tips for at modernisere dit gamle trægulv

21. maj 2021 0 Af Nemlinkbuilding.dk

Herunder giver vi dig 3 enkle tips, som vil give din trægulv et helt nyt liv.

Slib det

En god og effektiv måde, at forny dit gamle, slidte trægulv er, at give det, en overhaling, i form af en gulvafslibning. Her høvler man cirka 1-2mm af det øverste lag af gulvet, så det slidte og mørke forsvinder. Undenunder er træet nyt og lyst, og derfor opnår du et gulv, som bliver som nyt. Det er især egnet med en gulvafslibning, hvis du har et meget slidt, ridset og hullet gulv. Det kan det være, hvis du har børn og husdyr i boligen. Læs mere om gulvafslibning. 

Plejende olie

Når dit gulv er afhøvlet, eller også bare, hvis den gamle lak er slidt væk, så kan du give det en plejende olie, som både plejer dit trægulv, men det giver også et helt nyt og frisk look til gulvet. Det er vigtigt, at gulvet har en form for beskyttelse, så et holder i længere tid, og ikke mindst, bliver beskyttet mod stød, og det man nu kommer til at spilde med. Hvis ikke træet er beskyttet, når man for eksempel spilder rødvin, så suger det ned i træet, og kan give grimme pletter.

Mal det

Sidst, men ikke mindst, så kan du også vælge at give gulvet en hel anden farve. Det kan være i forbindelse med, at du vil give det olie, at du så vælger en olie, som har en dækkende farve. Det kan være, du ønsker det gråt, sort eller hvidt, for at moderniserer det lidt. Det er en individuel smagssag, om du gør det ene frem for det andet. Uanset hvad du gør ved gulvet, så vil du give det helt nyt liv, både for selve træet, men også for boligens værdi, og, ikke mindst, for dit syn.