3 indretningstips til soveværelset

3 indretningstips til soveværelset

26. maj 2023 64 Af redaktionen_dk

Soveværelset må være ét af boligens vigtigste rum, for søvn er helt uundværligt for vores helbred. Derfor betyder det selvfølgelig også noget, hvordan du indretter dette vigtige rum. Her er 3 indretningstips til netop dét.

 

Står du og skal indrette et helt nyt soveværelse? Eller trænger det gamle bare til lidt liv og forandring? Så bør du udvælge møbler, genstande, farver og mønstre med omhu. Soveværelset er nemlig et helt centralt sted i boligen, og her er det vigtigt, at du kan slappe af og falde til ro.

1. Invester i stemningen

Stemningen i soveværelset skal være god, og det er der flere grunde til. For det første skulle rummet jo gerne kunne lede dig på sporet af søde drømme. For det andet skal det indgyde ro og afslapning, så du kan falde i søvn. For det tredje er soveværelset også rum for sanselige og sensuelle udfoldelser, og her spiller stemningen også en rolle.

 

Hvad end du benytter soveværelset til at udforske din krop på egen hånd, sammen med en partner, eller du foretrækker telefonsex og frække chats, skal stemningen indgyde nydelse. Indret dig med sanselige elementer såsom behagelige stoffer, mættede farver og dæmpet belysning.

 

Husk også gode dufte, for eksempel i form af essentielle olier eller friske blomster. Levende lys er også en stemningsskaber, som kan gøre underværker for enhver setting.

2. Sengen er det vigtigste møbel

Sengen er soveværelsets vigtigste møbel – og måske også boligens vigtigste møbel. Derfor bør du gøre dig umage, når du udvælger den. Det er vigtigt, at madrassen har den rette fasthed, så den passer til din krop og din vægt.

 

Det kan også være, at du har allergier eller astma, du skal tage hensyn til. Her er der altså langt mere end bare æstetikken at tage højde for, selvom sengens udseende selvfølgelig også er værd at skænke et par tanker.

3. Orden er alfa og omega

Det er en god idé at holde orden i soveværelset, og at indrette dig på en måde, der er velorganiseret og ordentlig. Rod i rummet kan nemlig hurtigt skabe rod i hovedet, og det kan gøre det svært at falde til ro og falde i søvn.

 

Sørg derfor for, at rummet ikke er overfyldt, og at kvadratmeterne er udnyttet bedst muligt. Undgå at have tøj liggende alle vegne, men hav i stedet et smart garderobesystem med masser af plads til dine beklædningsdele.

 

Du kan også overveje at investere i en seng med opbevaringsmuligheder, eksempelvis under sengen eller i form af et indbygget opbevaringsrum. Det kan hjælpe dig med at få overflødige genstande af vejen, så de hverken roder i rummet eller i hovedet. Så giver du dig selv de bedste betingelser for at sove godt om natten og vågne op i lige så godt humør.